مراقبت و سلامت مو

موخوره + علل، انواع و راه‌های درمان

موخوره انواع, علل و درمان

موخوره، آسیبی آزاردهنده و رایج برای موهای بلند است. این عارضه موها را شکننده می‌کند و ظاهر موها را زشت می‌کند، چند شاخه شدن موها می‌تواند به سلامت کلی مو نیز آسیب برساند. با شناخت کامل از علل رخ دادن این مشکل و عادت‌های غلطی که به سلامت مو آسیب می‌زنند آن را درمان کنید و یا از وقوع آن پیشگیری کنید؛ در این مقاله، به بررسی کامل موخوره، علل ایجاد آن، انواع مختلف موخوره و روش‌های پیشگیری و درمان آن می‌پردازیم.

موخوره چیست؟

موخوره در واقع به شکافتگی و آسیب ساقه مو گفته می‌شود، این وضعیت وقتی رخ می‌دهد که لایه محافظ خارجی مو (کوتیکول) آسیب دیده و رطوبت خود را از دست بدهد. در نتیجه، ساقه مو خشک و شکننده شده و به تدریج از انتها شروع به شکافتن می‌کند. برخی آسیب‌های شیمیایی و فیزیکی نیز می‌تواند این فرآیند را تسریع کند و باعث ایجاد موخوره شوند. با توجه به شایع بودن این مشکل برای افرادی که موی بلندی دارند راهکارهایی در ادامه مطلب در نظر گرفتیم که صرفا به کوتاه کردن موها محدود نباشد و با شناخت علت‌های موخوره مانع تشدید و ایجاد شوید.

موخوره چیست؟

خرید محصولات مراقبت از پوست و مو از فروشگاه دکتر کلایتون

علل ایجاد موخوره

عوامل مختلفی می‌توانند باعث ایجاد موخوره و آسیب به لایه محافظ مو و نهایتا چند شاخه شدن ساقه‌ها شوند. برای پیشگیری از بروز این مشکل در این نکات آسیب‌زا را در روتین مراقبت از مو خود مد نظر قرار دهید:

  • حرارت مستقیم: یکی از دلایل اصلی موخوره و شکنندگی مو کاهش رطوبت آن است. استفاده از لوازم حرارتی برای حالت‌دهی و خشک کردن موها از جمله حرارت بالای سشوار، اتو مو، فر کننده، برس‌های حرارتی و … باعث از بین رفتن رطوبت موها موخوره می‌شوند.
  • خشک کردن مو با حوله: اگر موهای خود را با حوله خشک می‌کنید احتمال بروز آسیب را بیشتر می‌کنید، خود خشک کردن مو به خود خود کار اشتباهی نیست ولی باعث گره خوردن موها می‌شود. باز کردن گره موها باعث شکسته شدن مو می‌شود، بنابراین اگر موهای خود را بعد از حمام به حوله بپیچید بهتر است.
  • رنگ و دکلره: مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ مو و دکلره آسیب‌هایی جدی به ساقه مو وارد می‌کنند. ساقه مو در اثر استفاده از این مواد
    شکننده و ضعیف می‌شود و با برخوردها و فشار فیزیکی خفیف نیست به دو نیم تقسیم می‌شوند. در صورت عدم رعایت نکات مراقبت از موی رنگ شده سلامت موها را از دست می‌رود و استفاده از این مواد ممکن است باعث موخوره شود.
  • شست و شوی نادرست: شست وشوی موها به شیوه نادرست با چنگ زدن ساقه موها، حرارت بالای آب و استفاده از شامپوهایی که با جنس موهای شما سازگاری ندارند نیز از مواردی است که باید در روتین مراقبت مو خود به آن توجه داشته باشید تا جلوی آسیب گرفته شود.
  • کمبود رطوبت: خشکی مو به دلیل کمبود رطوبت محیطی، استفاده از آب گرم برای شستن مو و کمبود مصرف آب می‌تواند باعث موخوره شود.
  • تغذیه نامناسب: کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین E، روی و آهن می‌تواند بر سلامت مو تأثیر گذاشته و باعث موخوره شود.

انواع موخوره

موخوره انواع مختلفی دارد که هر کدام بر اساس علت و مقدار آسیب مو، شکل متفاوتی دارند:

  • موخوره دو شاخه: شایع‌ترین نوع موخوره است که در آن انتهای مو به دو شاخه تقسیم می‌شود و عموما به دلیل خشکی مو و کمبود رطوبت ایجاد می‌شود.
  • موخوره سه شاخه: در این نوع موخوره، انتهای مو به سه شاخه تقسیم می‌شود. این حالت وارد شدن آسیب بیشتری به مو را نشان می‌دهد و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
  • موخوره به شکل پر: در این نوع، انتهای مو پر پر شده و چندین شاخه کوچک از آن جدا می‌شود. در این حالت موها حالتی نامرتب و نامناسب به خود می‌گیرند.
  • موخوره درختی: در این نوع، شاخه‌های مو مانند شاخه‌های درخت به صورت افشان رشد می‌کنند. این حالت مو نشان از آسیب مکرر به موها در طول زمان دارد و چندین شاخه از سلول‌های بیرونی مو در حال جدا شدن هستند.
  • موخوره عمیق: این موخوره‌ها از نقاط بالاتری از ساقه موها و در نزدیکی ریشه شکل می‌گیرند. وجود این نوع موخوره‌ها نشان دهنده خشکی شدید ساقه مو است.
  • موخوره ناقص: این شکل از موخوره‌ها در اثر کشیده شدن بیش از حد موها دیده می‌شود و بستن موها به حالت دم اسبی ایجاد می‌شود. در موخوره ناقص، فقط بخشی از کوتیکول مو آسیب دیده و مو به صورت ناقص شکافته می‌شود.
  • موخوره نقاط سفید: در این نوع، نقاط سفید کوچکی در انتهای مو دیده می‌شود که نشان دهنده آسیب شدید به کوتیکول است.

انواع موخوره

درمان موخوره چیست؟

متأسفانه هیچ درمان قطعی برای موخوره وجود ندارد و تنها راه برای از بین بردن کامل آن، کوتاه کردن موهای آسیب دیده است. با این حال، می‌توان با رعایت نکات زیر از پیشرفت موخوره جلوگیری کرد و موهای سالم‌تری داشت:

  • کوتاه کردن مرتب موها: هر 6 تا 8 هفته یکبار موهای خود را نوک گیری کنید تا از شر موهای آسیب دیده خلاص شوید.
  • استفاده از محصولات مناسب مو: از شامپوها، نرم‌کننده‌ها و ماسک‌های مو و محصولات مراقبت از مو باکیفیت و مناسب نوع موی خود استفاده کنید.
  • حرارت دادن کمتر به مو: از استفاده بیش از حد از سشوار، اتو مو و فرکننده خودداری کنید.
  • حفاظت از مو در برابر آفتاب: از کلاه یا روسری برای محافظت از موهای خود در برابر اشعه‌های مضر خورشید استفاده کنید.
  • تغذیه سالم: مصرف غذاهای غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامت مو ضروری است.
  • آبرسانی به مو: موهای خود را به طور مرتب با ماسک‌های موی مرطوب‌کننده تغذیه کنید.

اگر موخوره را کوتاه نکنیم چه می‌شود؟

اگر موخوره را کوتاه نکنیم، به تدریج به سمت بالا حرکت کرده و قسمت‌های سالم مو را نیز درگیر می‌کند. در نتیجه، موها ضعیف‌تر شده، شکننده‌تر می‌شوند و ظاهر نامرتبی پیدا می‌کنند.

روش‌های پیشگیری و درمان انواع موخوره

برای پیشگیری و درمان موخوره، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • استفاده از روغن‌های طبیعی: روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل، روغن آرگان و روغن بادام برای تغذیه و ترمیم مو بسیار مفید هستند.
  • ماسک موی خانگی: ماسک‌های موی خانگی با استفاده از مواد طبیعی مانند آووکادو، ماست و تخم مرغ می‌توانند به ترمیم موهای آسیب دیده کمک کنند.
  • آب درمانی: شستن موها با آب ولرم و استفاده از شامپوهای ملایم می‌تواند به حفظ رطوبت مو کمک کند.
  • مصرف مکمل‌های غذایی: در صورت کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی، مصرف مکمل‌های غذایی زیر نظر پزشک می‌تواند مفید باشد.

با رعایت این نکات و با صبر و حوصله، می‌توانید موهای خود را سالم‌تر و زیباتر کنید و از شر موخوره خلاص شوید. در صورتی که به محتوای مرتبط با ریزش مو، تقویت موی رنگ شده و… علاقه‌مندید به مجله دکتر کلایتون مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *